Home > Recepten

Saus 9, zoetzuur, Chinees

2 dl ananassap

2 eetlepels tomatenpuree

1 eetlepel tomatenketchup

2 eetlepels witte wijnazijn

1 eetlepel citroensap

3 eetlepels suiker

2 eetlepels sojasaus

1 eetlepel olie

2 1/2 cm gemberwortel

1 geperst teentje knoflook

1 eetlepel maïzena

chilisaus

droge sherry
  • Omschrijving recept: Sausjes; Chinees
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer het ananassap, de tomatenpuree, de ketchup, de azijn, het citroensap en de sojasaus door elkaar.

Verhit de olie in een wok en roerbak de fijngehakte gember en de knoflook kort.

Schenk de saus erbij en breng aan de kook.

Maak de maïzena met water aan en bind de saus hiermee.

Breng de saus op smaak met een scheutje sherry en wat chilisaus.