Home > Recepten

Maderasaus 2

2 1/2 dl maderawijn

1 eetlepel fijngehakte rauwe ham

een mespunt grofgemalen peper

een mespunt cayennepeper

een mespunt paprikapoeder

1 sjalotje

2 eetlepels sterke bouillon

1 eetlepel tomatenpuree

2 1/2 dl gebonden saus (gemaakt van een roux van 35 gr boter en 30 gr

bloem, waaraan 1/2 liter zeer sterke bouillon is toegevoegd; dit tezamen

ingekookt tot 2 1/2 dl)

1 dl madera

een klontje boter

200 gr champignons
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de madera aan de kook met de peper, het paprikapoeder en de cayennepeper, de gesnipperde sjalot en de bouillon en laat dit tot 1/3 inkoken.

Zeef het, voeg de bruine saus en de tomatenpuree toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen.

Voeg er dan nog wat madera en een klontje boter bij en doe er de licht gefruite champignons bij.