Maderasaus 2 |
|
2 1/2 dl maderawijn 1 eetlepel fijngehakte rauwe ham een mespunt grofgemalen peper een mespunt cayennepeper een mespunt paprikapoeder 1 sjalotje 2 eetlepels sterke bouillon 1 eetlepel tomatenpuree 2 1/2 dl gebonden saus (gemaakt van een roux van 35 gr boter en 30 gr bloem, waaraan 1/2 liter zeer sterke bouillon is toegevoegd; dit tezamen ingekookt tot 2 1/2 dl) 1 dl madera een klontje boter 200 gr champignons |
|
BereidingBreng de madera aan de kook met de peper, het paprikapoeder en de cayennepeper, de gesnipperde sjalot en de bouillon en laat dit tot 1/3 inkoken.Zeef het, voeg de bruine saus en de tomatenpuree toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Voeg er dan nog wat madera en een klontje boter bij en doe er de licht gefruite champignons bij. |
Home > Recepten