Home > Recepten

Barbecue-marinade met Maestrichter Stroop

3 eetlepels Maestrichter Stroop

3 eetlepels wijnazijn

1 theelepel tijm

kerrie

knoflookpoeder

koriander

peper, zout

1 theelepel tomatenketchup

1 theelepel zonnebloemolie



Maestrichter Stroop is overal in Nederland verkrijgbaar van het merk Frutesse (licht groene pot).

De tomatenketchup is het lekkerste zonder verdere ingredienten.
  • Omschrijving recept: Marinades; Barbecue
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de Maestrichter stroop en de wijnazijn en voeg er achtereenvolgens de overige ingredienten en 2 dl water aan toe.

Laat de saus 8 minuten op zacht vuur koken en vervolgens geheel afkoelen.

Leg het barbecuevlees een dag in deze marinade (door de marinade wordt het vlees sneller bruin).

Laat het vlees na het aanbraden onder aluminiumfolie gaar worden.