Home > Recepten

Tomatenketchup

(2-2 1/2 liter)



5 1/2 kg ontvelde en gehakte rijpe tomaten

3 grote fijngehakte uien

2 gehakte groene paprika's

1 teentje knoflook (desgewenst)

250 gr lichtbruine suiker (of 125 gr witte en 125 gr bruine)

3 1/2 dl azijn

1/2 eetlepel zout

1 eetlepel paprikapoeder

1 eetlepel mosterdpoeder

kruidenbuiltje:

1 stokje kaneel (8 cm)

1 theelepel peperkorrels

1 theelepel pimentbessen

1 theelepel kruidnagelpoeder

1 gedroogde chilipeper

1 theelepel selderij of venkelzaad
  • Omschrijving recept: Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de tomaat, ui, paprika en desgewenst knoflook door elkaar, kook het mengsel in 45 minuten gaar, wrijf het door een zeef en laat de puree nog 30 minuten sudderen.

Voeg de andere ingredienten toe (de kruiden voor het builtje in een stukje kaasdoek bij elkaar gebonden).

Laat alles 2-3 uur koken tot het dik is.

Verwijder het kruidenbuiltje en schenk de ketchup door een zeef in hete potten.

Sluit deze af.