Home > Recepten

Taaitaaikorstjes

350 gr roggebloem

175 gr tarwebloem

1 3/4 dl water

250 gr honing

100 gr keukenstroop

1 theelepel anijspoeder

1/2 dl karnemelk

15 gr speculaaskruiden

1 mespunt gemberpoeder

1 theelepel dubbelkoolzure soda
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de roggebloem met de tarwebloem en zeef het boven een kom.

Breng in een pan het water aan de kook en voeg er 175 gr honing, de keukenstroop en het anijspoeder aan toe.

Roer alles door elkaar en breng het al roerend weer aan de kook.

Meng het door de bloem tot een stevig deeg en laat dit afgedekt op een koele plaats 2 dagen rusten.

Meng er dan de karnemelk, 75 gr honing, de speculaaskruiden, het gemberpoeder en de soda door.

Rol het deeg op een met bloem bestoven glad werkvlak uit tot een lap van ± 1 cm dik en snijd deze in stukken van 4 x 8 cm.

Leg die op een met boter ingevette bakplaat en bestrijk ze met melk.

Bak de taaitaaikorstjes in het midden van een op 200°C voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar.

Laat ze op een taartrooster afkoelen.