Home > Recepten

Taaitaainoten (de èchte pepernoten)

250 gr vloeibare honing

1 ei

1 eetlepel speculaas- of koekkruiden

1 theelepel gemalen anijszaad

zout

250 gr gezeefd zelfrijzend bakmeel

een ingevette bakplaat
  • Omschrijving recept: Koekjes; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de honing, het ei, de speculaaskruiden, de anijs en het zout in een kom en roer het bakmeel erdoor.

Laat het deeg afgedekt in de koelkast ± 1 uur rusten.

Verwarm de Oven voor op 200°C.

Vorm van het deeg repen en snijd die in dobbelstenen.

Leg ze op de bakplaat en bak ze in 10-15 minuten bruin en gaar.



Taaitaaipop

Vorm het Deeg op de bakplaat tot 1 of 2 poppen van ± 1 cm dik en versier ze.

Bak de taaitaai in het midden van de oven in ± 20 minuten goudbruin.