Home > Recepten

Speculaasjes 2

200 gr zelfrijzend bakmeel

zout naar smaak

1 1/2 theelepel speculaaskruiden

125 gr bruine basterdsuiker

125 gr boter

2 eetlepels melk
  • Omschrijving recept: Koekjes; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd er de boter met twee messen in klein.

Kneed van dit alles en de melk met de hand een soepel deeg.

Bestuif een speculaasplank met bloem.

Druk een klein deel van het deeg hierin stevig aan en snijd het overtollige deeg af door met een mes langs het oppervlak van de deegplank te gaan.

Keer de plank met een flinke klap om, zodat de gevormde speculaasjes eruit vallen.

Ga zo door tot het deeg op is.

Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif die in het midden van een matig warme oven (* 150°C).

De baktijd is ± 15 minuten.

Ze bruinen nog iets na.

Laat de speculaasjes vlakliggend afkoelen.