Home > Recepten

Speculaasjes 3

300 gr bloem

150 gr boter

150 gr bruine basterdsuiker of 75 gr lichte en 75 gr bruine basterdsuiker

10 gr speculaaskruiden

1 mespunt bakpoeder

wat melk

1 volle theelepel zout

(100 gr gepelde gesnipperde amandelen)

rijstebloem of kindermeel om de plank mee te bestuiven

hele, gepelde amandelen om mee te garneren



Voor amandelspeculaas 100 g amandelschaafsel toevoegen.
  • Omschrijving recept: Koekjes; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kneed van alle ingredienten een soepel deeg.

Bestuif de speculaasplank.

Druk het deeg in de plank en snijd overtollig deeg weg.

Haal dan de figuurtjes uit de plank en leg ze op het ingeboterde bakblik.

Garneer eventueel met de amandelen.

Bak de speculaas ± 15 minuten op 175°C.

Laat het gebak niet te donker van kleur worden.



Amandelspeculaasjes :

Voeg aan de genoemde ingredienten het amandelschaafsel toe en ga verder te werk als boven beschreven.