Home > Recepten

Roomboterspeculaas, dikke

450 gr bloem

350 gr roomboter

225 gr bruine basterdsuiker

5 theelepels bakpoeder

4 eetlepels speculaaskruiden

zout
  • Omschrijving recept: Gebak; Koekjes; Nederlands
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding



Meng alle ingredienten, behalve de boter, door elkaar.

Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer die goed door het deegmengsel.

Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is, die geen deegresten meer achterlaat.

Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ± 1 cm dikte uit en laat het 1 uur rusten.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Zet het 'uitgeruste' deeg in de oven en laat het daar ± 35 minuten staan.

Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een taartrooster om de koek koud te laten worden.