Home > Recepten

Speculaaspoppen

Voor 3 stuks van 30 cm groot:

250 gr zelfrijzend bakmeel

125 gr bruine basterdsuiker

een snufje zout

1 citroen

2 eetlepels speculaaskruiden

175 gr koude boter

2 eetlepels melk

2 eetlepels bloem

1 ei



eventueel halve amandelen.
  • Omschrijving recept: Koekjes; Gebak; Nederlands
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen daarna uit.

Zeef de bloem boven een kom en voeg de citroenrasp, de suiker, de kruiden

en zout toe.

Doe er de gehakte stukjes boter, de melk en het citroensap bij en kneed

het geheel snel tot een stevige bal.

Verwarm de oven voor op 175C.

Bestuif de speculaasvorm met bloem.

Doe 1/3 van het deeg in de vorm en druk het stevig aan.

Verwijder het overtollige deeg door een nylondraad strak over de speculaasplank te trekken.

Leg een vel bakpapier op het deeg en keer de plank voorzichtig om, zodat het deeg uit de vorm komt.

Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei.

Bak het 25 minuten en laat het op een taartrooster afkoelen.



Tip: Versier het ongebakken deeg met halve gepelde amandelen.

Bewaart u het deeg 24 uur in de koelkast, dan wordt de smaak van de kruiden sterker.

Benodigdheden

originele houten speculaasplank.