Home > Recepten

Banketletter 2

450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg

500 gr amandelspijs

1 losgeklopt ei

een ingevette bakplaat
  • Omschrijving recept: Gebak; Nederlands
  • Aantal Porties: 20
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ± 30 x 30 cm.

Snijd de deeglap in tweeën en plak ze aan elkaar (tot 15 x 60 cm).

Vorm de amandelspijs tot een rol van 55 cm.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg de amandelspijs op de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs.

Plak de deegnaad en de zijkanten met water vast en vorm de rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S.

Bestrijk het deeg met ei en bak het in het midden van de oven in ± 35 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Lekker met warme bisschopswijn! (zie het recept).