Home > Recepten

Kruidnootjes 2

40 gr zachte boter

50 gr bruine basterdsuiker

1 1/2 theelepel koekkruiden

zout

100 gr zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels melk
  • Omschrijving recept: Koekjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de boter, de basterdsuiker, de koekkruiden en een snufje zout in een kom en roer het met een vork tot een egale zachte massa.

Voeg al roerend de helft van het zelfrijzend bakmeel en 1 eetlepel melk toe en vermeng alles Goed.

Voeg de rest van het zelfrijzend bakmeel en eventueel 1 eetlepel melk toe

en kneed het met een koele hand tot een soepel deeg.

Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakblik in.

Vorm van het deeg ± 100 balletjes van 1 cm doorsnee, druk ze iets plat en leg ze op het bakblik.

Bak de kruidnoten in het midden van de oven in een kwartier bruin en gaar en laat ze uit de oven op het bakblik afkoelen.