Home > Recepten

Sinterklaasmuffins

125 gr volkorenmeel

125 gr bloem

1 mespunt zout

50 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

1 1/2 dl melk

4 eetlepels gesmolten boter

50 gr pure Knispers (broodversierder)

20 papieren cakevormpjes
  • Omschrijving recept: Gebak
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vermeng het volkorenmeel, de bloem, het zout, de suiker en de vanillesuiker.

Klop de eieren met de melk en de boter los.

Klop het eimengsel geleidelijk door het bloemmengsel, zodat een vrij stevig beslag ontstaat.

Roer de knispers erdoor.

Zet steeds 2 cakevormpjes in elkaar op de bakplaat en verdeel het beslag over deze 10 vormpjes.

Bak de muffins 15-20 minuten in het midden van de oven.

Lekker met geklopte crème fraîche.