Home > Recepten

Peren-clafoutis met amandelspijs/speculaaskruiden

2 theelepels speculaaskruiden

100 gr amandelspijs

3 rijpe handperen

2 eetlepels citroensap

4 eieren (M)

125 gr gezeefde bloem

4 dl melk

125 gr fijne tafelsuiker

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels gesmolten boter

1 mespunt zout

1 eetlepel poedersuiker
  • Omschrijving recept: Nagerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C.

Kneed de speculaaskruiden door de amandelspijs en verdeel de amandelspijs in 12 gelijke delen.

Schil de peren, snijd ze elk in 4 partjes en verwijder de klokhuizen.

Leg in iedere klokhuisholte een balletje amandelspijs en besprenkel de peren met het citroensap.

Klop een glad beslag van de eieren met de bloem, de melk, de tafelsuiker, de vanillesuiker, de boter en het zout.

Verdeel een dun laagje beslag over de bodem van een lage ovenschotel.

Verdeel de gevulde peerpartjes erover en schenk de rest van het beslag over de peren.

Laat de clafoutis in de oven in 40 minuten goudgeel en gaar worden.

Bestuif met poedersuiker en serveer het warm.