Home > Recepten

Aardappel-knolselderpuree/bieslookdressin, gekruid

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels fijngesneden basilicumblad

1 dl slagroom

1 theelepel tijmblaadjes

1/2 theelepel rozemarijnblaadjes

500 gr aardappelen

500 gr knolselderij

1 ei

3 eetlepels fijngehakte peterselie

peper, zout

1 theelepel witte wijnazijn

2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • Omschrijving recept: Dressing; Aardappelgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Verwarm de olie met het basilicumblad tot lauwwarm.

Laat de olie afkoelen en zeef hem.

Verwarm de slagroom met de tijm en de rozemarijn, voeg 2 eetlepels basilicumolie toe en neem de pan van het vuur.

Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen en knolselderij in ± 20 minuten gaar.

Giet ze af en vang 1 dl van het kookwater op.

Pureer de aardappelen en de knolselderij.

Roer de room en het losgeklopte ei erdoor en voeg voor de juiste dikte

eventueel nog wat kookwater toe.

Klop er een luchtige puree van.

Roer de peterselie erdoor en maak op smaak met peper en zout.

Verwarm de rest van de basilicumolie tot lauwwarm, neem de pan van het vuur en roer de bieslook erdoor.

Maak een kuiltje in het midden van de puree en schenk de dressing erin.

Lekker met kleine kipgehaktballetjes en haricots verts of sperziebonen.