Aardappel-knolselderpuree/bieslookdressin, gekruid |
|
4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels fijngesneden basilicumblad 1 dl slagroom 1 theelepel tijmblaadjes 1/2 theelepel rozemarijnblaadjes 500 gr aardappelen 500 gr knolselderij 1 ei 3 eetlepels fijngehakte peterselie peper, zout 1 theelepel witte wijnazijn 2 eetlepels fijngesneden bieslook |
|
BereidingVerwarm de olie met het basilicumblad tot lauwwarm.Laat de olie afkoelen en zeef hem. Verwarm de slagroom met de tijm en de rozemarijn, voeg 2 eetlepels basilicumolie toe en neem de pan van het vuur. Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen en knolselderij in ± 20 minuten gaar. Giet ze af en vang 1 dl van het kookwater op. Pureer de aardappelen en de knolselderij. Roer de room en het losgeklopte ei erdoor en voeg voor de juiste dikte eventueel nog wat kookwater toe. Klop er een luchtige puree van. Roer de peterselie erdoor en maak op smaak met peper en zout. Verwarm de rest van de basilicumolie tot lauwwarm, neem de pan van het vuur en roer de bieslook erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de puree en schenk de dressing erin. Lekker met kleine kipgehaktballetjes en haricots verts of sperziebonen. |
Home > Recepten