Home > Recepten

Kalkoencurry met broccoli en appel

1 ui

5 teentjes knoflook

500 gr broccoli

2 appels (bijvoorbeeld Elstar)

400 gr kalkoen- of kipfilets

25 gr geschaafde amandelen

35 gr boter

2 theelepels garam masalapasta (potje)

1 theelepel kurkuma (koenjit)

3 eetlepels rozijnen

1 blik kokosmelk (inh. 400 ml)

peper, zout
  • Omschrijving recept: Kalkoengerechten; Groentegerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook in reepjes.

Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Snijd de appels ongeschild in dunne partjes en verwijder de klokhuizen.

Snijd de kalkoen in stukjes.

Hak de geschaafde amandelen fijn.

Verhit de boter met de garam masala.

Voeg de ui, de knoflook en de kurkuma toe en fruit ze al omscheppend 5 minuten.

Voeg de kalkoenstukjes toe en bak die al omscheppend in ± 5 minuten bruin.

Schep de broccoli, de appel en de rozijnen erdoor.

Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook.

Schep de amandelen erdoor.

Stoof het gerecht in ± 10 minuten beetgaar.

Breng de curry op smaak met peper en zout.

Notities

Lekker met witte rijst.