Home > Recepten

Knolselderij/kippenboutstamppot in oosterse jus

500 gr winterwortel

1 knolselderij

500 gr kruimige aardappelen

1 kippenbouillontablet

1 grote ui

2 eetlepels sesamzaad

4 kippenbouten

1/2 theelepel gemberpoeder

peper,zout

40 gr boter

1 dl gevogeltefond

2 eetlepels bloemenhoning

1/2 eetlepel balsamicoazijn

1 eetlepel sojasaus

1 eetlepel sesamolie

1/2-1 dl melk
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Margriet

Bereiding

Schrap de winterwortelen en schil de knolselderij en de aardappelen.

Snijd ze in dobbelsteentjes en kook ze in 2 dl water met de bouillontablet gaar.

Snijd de ui in ringen.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.

Wrijf de kippenbouten in met het gemberpoeder en peper en zout.

Verhit de boter en bak de bouten rondom bruin.

Voeg de uiringen toe en bak ze 3 minuten mee.

Temper het vuur, voeg de fond, de honing, de azijn en de sojasaus toe en breng aan de kook.

Laat de kip op een laag vuur in ± 45 minuten gaar stoven.

Neem de bouten met de uiringen uit de pan en houd ze warm.

Breng de jus aan de kook, voeg de sesamolie toe en laat de jus op een hoog vuur iets inkoken.

Verhit de melk.

Stamp de winterwortel met de knolselderij, de aardappelen en de melk fijn en breng op smaak met peper en zout.

Schep de geroosterde sesamzaadjes door de jus.

Leg op elke portie stamppot een kippenbout en lepel er wat jus over.