Kipschnitzel met kruidenpanade & geroosterde gr... |
|
1 paprika 1 courgette 1 aubergine 1 teentje knoflook 5 eetlepels olijfolie broodkruim van 3 sneetjes witbrood 4 eetlepels gemengde groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, bieslook, selderij) peper, zout 4 ongepaneerde kipschnitzels 2 eetlepels Franse mosterd 25 gr boter |
|
BereidingVerwarm de grill voor op de hoogste stand.Snijd de paprika, courgette en aubergine in parten, verwijder de zaadlijsten van de paprika. Pers de knoflook en roer die door 3 eetlepels olijfolie. Bestrijk de groenten met de knoflookolie en leg ze op een grillrooster met opvangschaal. Rooster de groenten onder de hete grill in 20-30 minuten goudbruin. Bestrijk ze af en toe met het vrijgekomen vocht en de rest van de knoflookolie. Meng 2 eetlepels olijfolie met het broodkruim en de groene kruiden en breng op smaak met peper en zout (= panade). Bestrijk de schnitzels eerst aan beide zijden met de mosterd en vervolgens met de panade. Verhit de boter en bak de schnitzels ± 10 minuten aan beide kanten. Serveer de kipschnitzels met de geroosterde groenten. Lekker met tortellini, gevuld met ricotta en spinazie. De groenten kunnen ook worden vervangen door mini-exemplaren. Neem dan van elke soort 4 mini's. Halveer de groenten en rooster ze zoals in bovenstaand recept. |
Home > Recepten