Home > Recepten

Kipschnitzel met kruidenpanade & geroosterde gr...

1 paprika

1 courgette

1 aubergine

1 teentje knoflook

5 eetlepels olijfolie

broodkruim van 3 sneetjes witbrood

4 eetlepels gemengde groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, bieslook,

selderij)

peper, zout

4 ongepaneerde kipschnitzels

2 eetlepels Franse mosterd

25 gr boter
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kipgerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Snijd de paprika, courgette en aubergine in parten, verwijder de zaadlijsten van de paprika.

Pers de knoflook en roer die door 3 eetlepels olijfolie.

Bestrijk de groenten met de knoflookolie en leg ze op een grillrooster met opvangschaal.

Rooster de groenten onder de hete grill in 20-30 minuten goudbruin.

Bestrijk ze af en toe met het vrijgekomen vocht en de rest van de knoflookolie.

Meng 2 eetlepels olijfolie met het broodkruim en de groene kruiden en breng op smaak met peper en zout (= panade).

Bestrijk de schnitzels eerst aan beide zijden met de mosterd en vervolgens met de panade.

Verhit de boter en bak de schnitzels ± 10 minuten aan beide kanten.

Serveer de kipschnitzels met de geroosterde groenten.

Lekker met tortellini, gevuld met ricotta en spinazie.



De groenten kunnen ook worden vervangen door mini-exemplaren. Neem dan van elke soort 4 mini's. Halveer de groenten en rooster ze zoals in bovenstaand recept.