Kippensoep met bleekselderij en garnalen, Thais |
|
250 gr kipfilets 2 stengels bleekselderij 3 bosuitjes 1/2 klein rood pepertje 1 1/2 liter kippenbouillon (van tabletten) 100 gr gesneden witte kool 1 dl kokosmelk (uit blik) 150 gr Noorse garnalen 2 eetlepels vissaus (toko) peper, zout |
|
BereidingSnijd de kipfilets in blokjes, de bleekselderij in dunne boogjes en debosuitjes in dunne ringetjes. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in flinterdunne ringetjes. Breng de bouillon aan de kook en kook de kipblokjes daarin in ± 5 minuten gaar. Voeg de bleekselderij, de kool en het pepertje toe en kook deze ± 3 minuten mee. Voeg de bosuitjes, de kokosmelk en de garnalen toe en laat de soep door en door warm worden. Breng op smaak met de vissaus en peper en zout. |
Home > Recepten