Home > Recepten

Aubergine met tomaat en kipgehakt

2 aubergines

zout, peper

1 ui

2 teentjes knoflook

500 gr vleestomaten

20 gr boter

400 gr kipgehakt

4 eetlepels pijnboompitten

4 eetlepels rozijnen

3 eetlepels tomatenpuree

1/2 theelepel kaneelpoeder

1/22 theelepel gemalen piment

3 eetlepels fijngehakte peterselie

1 dl kippenbouillon
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kipgerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Trek met een citrustrekker repen schil in de lengterichting van de aubergines, zodat er streepjes schil blijven zitten.

Halveer de aubergines in de lengte, wrijf ze in met zout en laat ze 30

minuten staan.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snipper de ui en de knoflook.

Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine

stukjes.

Verhit de boter en fruit de ui en de knoflook glazig.

Voeg het gehakt en de pijnboompitten toe en bak het op een hoog vuur omscheppend rul en bruin.

Voeg de rozijnen, de tomatenpuree, de piment, het kaneelpoeder, 1/4 van de tomaten en naar smaak peper en zout toe en bak nog 2 minuten.

Spoel de aubergines af en dep ze droog.

Verspreid de rest van de tomaatstukjes in een ovenschaal, schenk er de bouillon bij, leg de aubergines erop en verdeel het gehaktmengsel erover.

Dek de schaal met aluminiumfolie af en laat de aubergines in de oven in ± 45 minuten gaar worden.

Notities

Lekker met pilaf met winterwortel en muntblaadjes.