Aubergine met tomaat en kipgehakt |
|
2 aubergines zout, peper 1 ui 2 teentjes knoflook 500 gr vleestomaten 20 gr boter 400 gr kipgehakt 4 eetlepels pijnboompitten 4 eetlepels rozijnen 3 eetlepels tomatenpuree 1/2 theelepel kaneelpoeder 1/22 theelepel gemalen piment 3 eetlepels fijngehakte peterselie 1 dl kippenbouillon |
|
BereidingTrek met een citrustrekker repen schil in de lengterichting van de aubergines, zodat er streepjes schil blijven zitten.Halveer de aubergines in de lengte, wrijf ze in met zout en laat ze 30 minuten staan. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui en de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Verhit de boter en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg het gehakt en de pijnboompitten toe en bak het op een hoog vuur omscheppend rul en bruin. Voeg de rozijnen, de tomatenpuree, de piment, het kaneelpoeder, 1/4 van de tomaten en naar smaak peper en zout toe en bak nog 2 minuten. Spoel de aubergines af en dep ze droog. Verspreid de rest van de tomaatstukjes in een ovenschaal, schenk er de bouillon bij, leg de aubergines erop en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek de schaal met aluminiumfolie af en laat de aubergines in de oven in ± 45 minuten gaar worden. NotitiesLekker met pilaf met winterwortel en muntblaadjes. |
Home > Recepten