Home > Recepten

Ovenschotel met kip en andijvie

100 gr katenspek (vleeswaren)

500 gr kipfilets

750 gr andijvie

2 theelepels Provençaalse kruiden

peper, zout

4 eetlepels olie

750 gr voorgekookte krielaardappeltjes

1/2 dl slagroom

50 gr geraspte oude kaas
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Snijd het katenspek in reepjes en de kipfilets in blokjes.

Snijd de andijvie in reepjes.

Bestrooi de kip met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

Bak het katenspek en de kipfilets in de wok op een hoog vuur in 2 eetlepels olie bruin.

Temper het vuur en laat nog ± 5 minuten doorbakken.

Schep de kip en het spek uit de pan.

Verhit in de wok nog 2 eetlepels olie en bak de aardappeltjes op een hoog

vuur omscheppend bruin.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Temper het vuur, bak de aardappeltjes nog ± 10 minuten en schep ze daarna uit de pan.

Bak de andijvie op een hoog vuur in de wok tot deze is geslonken.

Voeg de kip, het katenspek en de aardappeltjes toe en laat het mengsel door en door warm worden.

Breng op smaak met peper en zout.

Doe het in een ovenschaal.

Meng de slagroom met de kaas en verdeel dit over de bovenkant.

Zet de schaal 15-20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.