Kip-courgettecurry, Indiaas |
|
4-8 kipbraadsticks 3 eetlepels currypasta (Patak's) 1 grote courgette 2 teentjes knoflook 25 gr cashewnoten 50 gr boter 1 1/2 dl volle yoghurt (op kamertemperatuur) 3 eetlepels fijngesneden koriander peper,zout |
|
BereidingBestrijk de kip met de currypasta en laat die ± 15 minuten intrekken.Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in plakjes. Pers de knoflook uit. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudgeel en hak ze grof. Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook hierin. Voeg de kip toe en bak deze in ± 5 minuten rondom bruin. Voeg de yoghurt toe, temper het vuur en laat de kip, afhankelijk van de dikte, in ± 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes gaar stoven. Voeg de courgette toe en stoof deze nog ± 2 minuten zachtjes mee. Breng op smaak met koriander, peper en zout en bestrooi met de cashewnoten. NotitiesLekker met gekookte rijst met koriander. |
Home > Recepten