Home > Recepten

Kip-courgettecurry, Indiaas

4-8 kipbraadsticks

3 eetlepels currypasta (Patak's)

1 grote courgette

2 teentjes knoflook

25 gr cashewnoten

50 gr boter

1 1/2 dl volle yoghurt (op kamertemperatuur)

3 eetlepels fijngesneden koriander

peper,zout
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Groentegerechten; Indiaas
  • Bron: Margriet

Bereiding

Bestrijk de kip met de currypasta en laat die ± 15 minuten intrekken.

Halveer de courgette in de lengte en snijd hem in plakjes.

Pers de knoflook uit.

Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudgeel en hak ze grof.

Verhit de boter in een pan en fruit de knoflook hierin.

Voeg de kip toe en bak deze in ± 5 minuten rondom bruin.

Voeg de yoghurt toe, temper het vuur en laat de kip, afhankelijk van de dikte, in ± 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes gaar stoven.

Voeg de courgette toe en stoof deze nog ± 2 minuten zachtjes mee.

Breng op smaak met koriander, peper en zout en bestrooi met de cashewnoten.

Notities

Lekker met gekookte rijst met koriander.