Home > Recepten

Pannenkoek-wrap met paprika en shoarmakip

200 gr bloem

zout, peper

1 eetlepel plantaardige olie

1/2 liter melk

1 ei

1 ui

6 bospeentjes

1 rode paprika

4 flinke bladen andijvie

250 gr kipfilets

1 eetlepel shoarmakruiden

2 theelepels olie

1 teentje knoflook

1/2 dl Room Fris

1 1/2 eetlepel Olijvonaise

2 eetlepels fijngeknipte bieslook



Tip: Roer voor kruidenpannenkoeken 4 eetlepels gehakte groene kruiden naar keuze door het pannenkoekbeslag.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Klop een glad beslag van de bloem, de olie, de melk, 1 mespunt zout en het

ei.

Bak er in een koekenpan met anti-aanbaklaag 4 grote pannenkoeken van en houd ze warm.

Snijd de ui in dunne partjes en de worteltjes in schuine stukjes.

Snijd de paprika in repen en verwijder de zaadlijst.

Snijd de andijvie heel fijn.

Snijd de kipfilets in dunne reepjes en schep er de shoarmakruiden en de olie door.

Pers de knoflook boven de Room Fris uit, roer er de olijvonaise en de bieslook door en breng op smaak met peper en zout.

Bak de kipreepjes in een droge koekenpan al omscheppend bruin.

Voeg de ui en de worteltjes toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.

Schep de paprika erdoor en bak alles al omscheppend 7 minuten.

Verdeel de andijvie en het kipmengsel over de pannenkoeken, vouw 2 kanten over de vulling naar binnen en rol elke pannenkoek stevig op.

Snijd ze schuin middendoor.

Lepel er wat van de saus over en geef de rest er apart bij.