Trostomaten-salade met kip en pesto |
|
2 eetlepels pijnboompitten 1/4 krop ijsbergsla 2 struikjes rood- of witlof 6 trostomaten 5 bosuitjes 5 blaadjes basilicum 400 gr kipfilets 4 eetlepels olijfolie peper, zout 2 theelepels citroensap 2 eetlepels groene pesto 1 avocado een stukje Parmezaanse kaas |
|
BereidingRooster de pijnboompitten.Snijd de ijsbergsla fijn. Haal de blaadjes van de roodlof en snijd de tomaten in dunne plakken. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes. Scheur de basilicumblaadjes. Snijd de kipfilets in reepjes en schep er peper en 1 eetlepel olie door. Klop een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de pesto en peper en zout naar smaak. Roerbak de kip en de bosui en een koekenpan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur gaar. Snijd de avocado in vieren verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in mooie parten. Verdeel de sla, de roodlof, de tomaatplakjes, de avocado en het kipmengsel over 4 borden en lepel de dressing erover. Garneer met de basilicum en de pijnboompitten en schaaf er Parmezaanse kaas over. NotitiesLekker met focaccia. |
Home > Recepten