Brood met kipgehakt, Turks |
|
25 gr gele rozijnen 250 gr bospeen 2 teentjes knoflook 2 eetlepels sesamzaad 150 gr zachte geitenkaas 300 gr kipgehakt 1 theelepel kaneel 1 mespunt kruidnagel peper, zout 3 eetlepels olie 1 dl witte wijn 3 eetlepels fijngesneden peterselie 1 groot Turks brood |
|
BereidingWas de rozijnen, week ze in warm water en laat ze uitlekken.Snijd de bospeen in schuine stukjes. Verkruimel de geitenkaas. Snipper de knoflook. Rooster het sesamzaad. Breng het gehakt op smaak met de kaneel, kruidnagel, peper en zout. Fruit de knoflook in de olie in een wok. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend op een hoog vuur. Voeg de wortel, de rozijnen, de wijn en het sesamzaad toe en stoof het gerecht met het deksel op de pan ± 10 minuten. Verwarm de oven voor op 200°C. Voeg de geitenkaas en de peterselie aan het gerecht toe en laat het goed warm worden. Besprenkel het brood met water en bak het in ± 5 minuten knapperig. Snijd de bovenkant eraf, pluk er wat broodkruim uit en vul het brood met het gehaktmengsel. |
Home > Recepten