Home > Recepten

Asperges met gepocheerde kipfilet

1 1/2 kg witte asperges

peper, zout

1 liter kruidenbouillon (van tabletten)

4 enkele kipfilets

1 dl witte wijn

1 bekertje crème fraîche (1 1/4 dl)

1/2 bakje tuinkers

2 theelepels rode peperbessen (potje)
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kipgerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Schil de asperges van het kopje af naar beneden met een asperge- of dunschiller.

Snijd het onderste stugge stukje eraf.

Kook de asperges in ruim water met wat zout in 10-15 minuten gaar.

Prik met een vork in het onderste deel van de asperges om te controleren of ze gaar zijn.

Breng intussen de bouillon aan de kook.

Leg de kipfilets erin, houd de bouillon tegen de kook aan en laat ze in ± 15 minuten gaar worden.

Neem de kipfilets uit de bouillon (bewaar de bouillon voor soep) en houd ze onder aluminiumfolie warm.

Breng de wijn met de crème fraîche aan de kook en laat 1 minuut zachtjes

doorkeken.

Roer de tuinkers en de peperbessen door de saus en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de kipfilets als waaiers in.

Serveer de kipfilets met de asperges en de tuinkerssaus.

Notities

Lekker met groene lintmacaroni (tagliatelle).