Home > Recepten

Schuimomelet met rode bessen

250 gr rode bessen

2 eetlepels suiker

2 dl slagroom

3 eetlepels gestampte muisjes

6 eieren (L)

40 gr kristalsuiker

25 gr boter

2 eetlepels poedersuiker
  • Omschrijving recept: Eiergerechten; Nagerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Ris de bessen en bestrooi ze met de suiker.

Klop de slagroom met de gestampte muisjes stijf.

Splits de eieren en klop de eierdooiers luchtig met de suiker.

Klop het eiwit stijf tot er pieken ontstaan.

Spatel de eierdooiermassa luchtig door het eiwit.

Verhit een klontje boter in een koekenpan, schenk er 1/4 deel van het beslag in en bak de omelet met het deksel op de pan op matig vuur goudbruin.

Keer de omelet en bak de andere kant ook goudbruin.

Bak de overige omeletten op dezelfde manier en houd ze warm.

Verdeel de bessen en de anijsroom over de schuimomeletten en vouw ze dubbel.

Bestuif met poedersuiker.