Home > Recepten

Lasagne met een verse tomatensaus en kipgehakt

1 ui

2 teentjes knoflook

850 gr vleestomaten

250 gr spinazie

10 takjes basilicum

300 gr kipgehakt

1/2 eetlepel oregano

peper, zout

140 gr geraspte pizzakaas

40 gr geraspte Parmezaanse kaas

200 gr voorgekookte lasagnebladen
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Sausjes; Kipgerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snipper de ui en de knoflook.

Snijd 2 tomaten in plakken en de rest in stukjes.

Zoek de spinazie uit.

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend ± 5 minuten.

Voeg het kipgehakt toe en bak het al omscheppend rul en bruin.

Schep de tomaatstukjes erdoor en breng alles aan de kook.

Voeg de oregano en naar smaak peper en zout toe en laat de saus op een laag vuur 15 minuten koken.

Blancheer de spinazie 10 seconden in ruim kokend water met wat zout en laat goed uitlekken.

Schep de 2 kaassoorten door elkaar.

Verdeel 1/4 van de lasagnebladen over de bodem van een ingevette ovenschaal.

Verdeel er 1/3 van de saus, 1/3 van de spinazie, 1/4 van de kaas en ¼ van de basilicum over.

Herhaal deze lagen tot alle ingredi‰nten zijn gebruikt.

Verdeel er de in plakken gesneden tomaten, de rest van de kaas en de rest van de basilicum over en bak de lasagne in de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.

Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als deze te bruin dreigt te worden.