Home > Recepten

Kiphapje met tomaat

1 grote, enkele kipfilet

5 dl kruidenbouillon (van tablet)

6 plakjes rauwe ham

2 vleestomaten

12 blaadjes basilicum

2 eetlepels tapenade

12 plakjes Pardano-kaas
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kipgerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Margriet

Bereiding

Snijd de kipfilet in 12 gelijke stukjes.

Breng de bouillon aan de kook.

Kook hierin de kip in ± 5 minuten gaar.

Laat de kip uitlekken en afkoelen.

snijd de plakjes ham in de lengte doormidden.

Was de tomaten en snijd ze in 12 plakjes.

Beleg de stukjes kip met een basilicumblaadje en een schepje tapenade.

Vouw er de plakjes kaas om en vervolgens een plakjes rauwe ham.

Serveer de hapjes op een plakje vleestomaat.