Home > Recepten

Broccoli-kiphapjes

100 gr broccoliroosjes

75 gr plakjes kip met kerrie (vleeswaren)

1 vel fillodeeg (diepvries)

25 gr gesmolten boter

4 eetlepels mango-chutney
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Groentegerechten; Kipgerechten
  • Aantal Porties: 12
  • Bron: Margriet

Bereiding

verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in ± 8 minuten beetgaar.

Hak de afgekoelde broccoli fijn.

Laat het fillodeeg ontdooien.

Snijd de kipvleeswaren in flinterdunne reepjes.

Meng de broccoli met de kip.

Snijd het fillodeeg in 24 vierkantjes.

Leg telkens 2 lapjes diagonaal op elkaar en bestrijk ze met gesmolten

boter.

Leg de velletjes in ingevette kleine kartelvormpjes (4,5 cm doorsnee) en bak ze in de oven in ± 10 minuten goudgeel en knapperig.

Vul de bakjes met een schepje chutney en verdeel het broccoli-kipmengsel erover.