Home > Recepten

Veldsla-salade, Oosters

1 rood pepertje

1 stukje gember van 2 cm

4 eetlepels limoensap

1 winterwortel

2 eetlepels Thaise vissaus (toko)

1 eetlepel lichte sojasaus

3 eetlepels Maleise roerbakolie

3 grote mandarijnen

300 gr kipfilets

2 eieren (M)

2 eetlepels bloem

4 eetlepels sesamzaadjes

4 el arachideolie

150 gr veldsla

1 1/2 eetlepel grof gehakte koriander
  • Omschrijving recept: Salades; Oosters
  • Bron: Margriet

Bereiding

Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes.

Schil de gember en hak de wortel fijn.

Klop een dressing van het limoensap, de vissaus, de sojasaus, het pepertje, de gember en de roerbakolie.

Verwijder de witte velletjes van de mandarijnen.

Snijd de kipfilets in reepjes.

Klop de eieren met de bloem en de sesamzaadjes door elkaar.

Verhit de arachideolie, haal de kipfiletstukjes stuk voor stuk door het bloemmengsel en bak ze voorzichtig omscheppend lichtbruin en gaar.

Verdeel de sla, de mandarijn en de kip over 4 bordjes.

Lepel de dressing erover en garneer met de koriander.

Lekker met geroosterd stokbrood.