Home > Recepten

Boerenkool met spekjes en drumsticks, roergebakken

1 teentje knoflook

5 eetlepels arachideolie

1 theelepel sambal

1/2 eetlepel Mexicaanse kruiden

2 theelepels bruine suiker

2 eetlepels balsamicoazijn

8-12 drumsticks

1 ui

2 rode paprika's

peper, zout

750 gr panklare boerenkool

100 gr magere spekreepjes

1 kruidenbouquettablet Peterselie-Knoflook

klein stukje Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kipgerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Snipper de knoflook.

Verwarm 3 eetlepels van de olie en roer er van het vuur af de knoflook, sambal, kruiden, suiker en azijn door.

Snijd het vel van de drumsticks op verschillende plaatsen schuin in, bestrijk ze met het oliemengsel en laat ze in de koelkast minstens 30

minuten marineren.

Snijd de ui in ringen.

Snijd de paprika's in stukken, verwijder de zaadlijsten.

Verhit een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin.

Voeg 1 dl water aan de marinade toe en schenk het bij de kip.

Voeg naar smaak peper en zout toe en laat de drumsticks, afhankelijk van de dikte, in ± 25 minuten met het deksel op de pan gaar stoven.

Verhit intussen de rest van de olie en bak de ui met de spekreepjes al omscheppend goudbruin.

Voeg de paprika toe en die bak 2 minuten mee.

Schep de boerenkool erdoor en laat op een hoog vuur al omscheppend slinken.

Verkruimel het kruidentablet erboven en voeg 1 dl water toe.

Laat de kool onder regelmatig omscheppen beetgaar worden.

Breng op smaak met peper en zout en schaaf er Parmezaanse kaas over.

Notities

Lekker met tagliatelle.