Home > Recepten

Groenterisotto met Italiaanse kiprolletjes

1 bakje champignons (250 gr)

4 eetlepels olie

250 gr risottorijst

2 dl witte wijn

± 7 dl hete kippenbouillon (van tabletten)

150 gr veldsla

peper, zout

4 dunne kipschnitzels van ± 125 gr

2 eetlepels bloem

4 plakjes rauwe ham

8 blaadjes salie

25 gr boter
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Rijstgerechten; Kipgerechten; Italiaans
  • Bron: Margriet

Bereiding

Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en bak de champignons op een hoog vuur in ± 5 minuten goudbruin tot alle vocht is verdampt.

Schep de champignons uit de pan.

Verhit 2 eetlepels olie en bak de rijstkorrels omscheppend tot ze glanzen.

Voeg 1 dl wijn toe en laat de rijst onder af en toe roeren de wijn opnemen.

Voeg de bouillon deel voor deel toe en kook de risotto in ± 25 minuten gaar.

Voeg de veldsla toe en laat deze slinken.

Voeg de champignons toe en laat de risotto door en door warm worden.

Breng de risotto op smaak met peper en zout.

Bestuif intussen de kipschnitzels met bloem.

Leg op elke schnitzel een dubbelgevouwen plakje ham en 2 blaadjes salie.

Rol de schnitzels op en steek ze vast met een cocktailprikker. Verhit de boter en bak hierin de schnitzelrolletjes in 2 minuten rondom bruin.

Schenk 1 dl wijn langs de rand in de pan en laat de kip, afhankelijk van de dikte, in ± 10 minuten zachtjes gaar worden.

Serveer de risotto met de kiprolletjes.