Home > Recepten

Appeltaartjes met pecannoten/sherrysabayon, mini-

4 plakjes bladerdeeg (diepvries)

2 stevige handappels, bijvoorbeeld Jonagold

2 eetlepels sinaasappelsap

3 eetlepels lemoncurd

4 eierdooiers

4 eetlepels kristalsuiker

2 dl medium-sherry

2 eetlepels honing-pecannoten
  • Omschrijving recept: Gebak; Nagerechten
  • Bron: Margriet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd er zo groot mogelijke cirkels uit.

Snijd de geschilde appels in flinterdunne plakjes, verwijder de klokhuizen.

Rangschik de appelplakjes overlappend in cirkels op de plakjes bladerdeeg.

Klop het citroensap met de lemoncurd en verdeel dit over de bovenkant van

de taartjes.

Bak de taartjes in de oven in ± 20 minuten goudgeel en knapperig.

Klop intussen met een mixer de eierdooiers en de suiker ± 5 minuten tot de suiker is opgelost en het mengsel lichtgeel en dik is.

Zet de kom in een pan met een laagje heet water op het vuur (au bain-marie).

Voeg de sherry deel voor deel toe en klop met de mixer tot de saus gebonden is.

Zet de appeltaartjes op bordjes en verdeel de sabayon eromheen.

Bestrooi met de honing-pecannoten.