Home > Recepten

Kipstoofschotel, Italiaans

1 citroen

1 sinaasappel

1 ui

1 teentje knoflook

1 stengel bleekselderij

3 worteltjes

3 rijpe tomaten

1 kip van ± 1 kg in stukken

2 eetlepels bloem

peper, zout

50 gr boter

1 dl droge witte wijn

1 dl kippenbouillon (van tablet)

4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Italiaans
  • Bron: Margriet

Bereiding

Boen de citroen schoon, snijd er een stukje schil af en rasp de rest van de schil dun.

Boen de sinaasappel schoon en rasp theelepels van de schil.

Snijd de bleekselderij in stukken.

Schrap de worteltjes en snijd ze in stukken.

Snijd de ontvelde tomaten, zonder zaadjes, in stukjes.

Hak het stukje citroenschil met de ui, knoflook, bleekselderij en worteltjes fijn.

Meng de bloem met peper en zout naar smaak en wentel de kipstukken erdoor.

Verhit de boter en bak de kip rondom bruin.

Voeg de gehakte groenten toe en bak ze omscheppend 5 minuten mee.

Voeg de wijn toe en laat het vocht op een hoog vuur verdampen.

Schenk de bouillon erbij, voeg de tomaat en peper en zout naar smaak toe en breng aan de kook.

Temper het vuur en laat de kip in ± 50 minuten gaar stoven.

Neem 5 minuten voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan en voeg de citrusrasp toe.

Laat eventueel het teveel aan kookvocht op een hoog vuur inkoken.

Schep de peterselie erdoor.

Notities

Serveer de kip met een risotto.