Home > Recepten

Groente-tagliatelle

40 gr blanke hazelnoten

2 winterwortels

1 komkommer

2 preien

1 groentenbouillontablet

80 gr verse roomkaas met peper

peper, zout
  • Omschrijving recept: Grentegerechten; Deegwaren
  • Bron: Margriet

Bereiding

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en hak ze grof.

Schrap de wortels, schil de komkommer en maak de preien schoon.

Schil van de wortels en de komkommer met een kaasschaaf lange repen.

Draai de wortels en de komkommer telkens een kwartslag.

De kern met de zaadjes van de komkommer wordt niet gebruikt.

Halveer de preien en snijd ze in de lengte in repen van 1-2 cm breed.

Breng 1/2 liter water met de bouillontablet aan de kook, voeg de wortelrepen toe en kook ze 5 minuten.

Voeg de komkommer en de prei toe en kook ze 1 minuut mee.

Giet de groenten af, maar vang 1 1/2 dl kookvocht op.

Breng dit met de kaas al roerend aan de kook en laat de kaas smelten.

Schep het kaasmengsel door de groenten en breng het op smaak met peper en zout.

Garneer met de hazelnoten.

Notities

Lekker met kipfilet en aardappelgratin.