Kip-knolselderijtempura met twee sausjes |
|
250 gr kipfilets 1/2 knolselderij 3 eetlepels kappertjes 1 zongedroogde tomaat 100 gr bloem 2 theelepels bakpoeder 1/2 theelepel paprikapoeder 1/2 theelepel gemalen koriander 1/2 theelepel zout 1 dl mayonaise 1 mespunt mosterdpoeder 2 eetlepels fijngehakte peterselie peper, zout 1 dl olijfolie 2 eetlepels fijngesneden groene tuinkruiden (bijvoorbeeld peterselie, bieslook, basilicum) frituurolie |
|
BereidingSnijd de kipfilets in dunne reepjes.Schil de knolselderij dik, snijd de helft in vieren en schaaf de stukken in dunne plakjes. Hak de kappertjes grof. Snijd de tomaat in dunne reepjes. Zeef de bloem met het bakpoeder en roer het paprikapoeder, de koriander en het zout erdoor. Voeg geleidelijk 1 1/2-2 dl water toe en klop tot een glad beslag. Klop een sausje van de mayonaise met de kappertjes, de peterselie, het mosterdpoeder, peper en zout. Klop een sausje van de olie met de tomaat, de groene kruiden, peper en zout. Verwarm de frituurolie voor op 180°C. Haal de stukjes kip en de plakjes knolselderij door het beslag en frituur ze in 6 porties in ± 5 minuten knapperig. Laat de hapjes in een vergiet met keukenpapier uitlekken. Serveer de tempura met de twee sausjes. |
Home > Recepten