Home > Recepten

Gnocchi met romige zalmsaus

750 gr kruimige aardappels

olijfolie

3 eieren

300 gr bloem

verse salie

zout

peper

400 gr zalmfilet

roomboter

1 pakje kookroom
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Sausjes; Italiaans
  • Bron: Libelle

Bereiding

Aardappels op z'n Italiaans



Gekookt, gebakken of gefrituurd is de aardappel in Nederland het populairst. In Italië is het een favoriet ingrediënt voor gnocchi (spreek uit als njokki), een pasta gemaakt van aardappelpuree.





Bereiding:

Kook de aardappels in weinig water gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Roer er met de mixer 1 dl olijfolie en de eieren door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, liefst met de handen: het deeg moet werkbaar zijn en niet plakken.

Knip 10 salieblaadjes fijn en roer die, met wat zout en peper, door de aardappelpasta. Laat het mengsel afkoelen. Vorm rolletjes van het deeg van 2 cm dikte en snijd deze in stukjes van 2-3 cm lengte.

Zet een pan water op.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Vet een ovenschaal in met wat boter.

Snijd de zalmfilet in blokjes.

Strooi, als het water kookt, 1 eetlepel zout in de pan en kook de gnocchi hierin in 4 porties gaar (als ze gaar zijn, gaan ze drijven).

Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water, laat ze uitdruipen en schep ze in de ovenschaal.

Verhit in de wok een stukje boter en roerbak de zalm hierin in 5 minuten net gaar. Roer er 1« dl kookroom bij en breng deze zachtjes aan de kook.

Schep de zalmsaus over de gnocchi en zet de schaal nog 10 minuten in de oven.

Notities

Lekker met in boter gaargestoofde tuinerwtjes.