Home > Recepten

Couscous met eieren uit de oven

200 gr snelkookcouscous (pak)

1 pot geroosterde paprika's

4 rode pepertjes

knoflook

verse koriander

verse munt

karwijzaad (kummel)

olijfolie

boter

4 eieren
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Eiergerechten; Marokkaans
  • Bron: Libelle

Bereiding

Harissa is een pittig kruidenmengsel dat in de Arabische keuken veel wordt gebruikt voor het op smaak brengen van couscous, soepen en sauzen. Dat het ook fantastisch smaakt met eieren, bewijst dit gerecht.



Bereiding:

Warm de oven voor op 200C.

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Neem 4 paprika's uit de pot en snijd ze in repen.

Halveer de pepertjes, verwijder zaad en lijsten.

Ontvlies 8 tenen knoflook.

Pluk het blad van 4 takjes koriander en 2 takjes munt.

Meng de pepertjes, knoflook, koriander en munt met 2 theelepels karwijzaadjes en 1 dl olijfolie met de keukenmachine of staafmixer tot een grove pasta. Schep 2 eetlepels van deze pasta door de couscous (bewaar de rest in een goed afgesloten doosje in de koelkast).

Vet 4 ovenvaste schaaltjes in met boter en vul ze met de couscous. Maak in het midden een kuiltje en breek in elk een ei. Leg de reepjes paprika

rondom het ei. Bak de schoteltjes 15 minuten, tot het ei is gestold. Strooi er nog wat koriander over.