Home > Recepten

Escabeche (vissalade met knoflook)

1 kg visfilet (zeebaars, rouget, kabeljauw)

2 middelgrote uien

1 rode paprika

knoflook

peterselie

olijfolie

rode wijnazijn

1 laurierblad
  • Omschrijving recept: Salades; Spaans
  • Bron: Libelle

Bereiding

Escabeche is de oorspronkelijke naam van deze vissalade en dat betekent ingelegd. In zuur, dus bedoeld om te bewaren. Zo ver komt het meestal niet, want zodra de smaken goed zijn doortrokken, kan niemand dit gerecht weerstaan.



Was de visfilets en snijd ze in stukken van 4-5 cm.

Snijd de uien en paprika in dunne ringen.

Pel 6 teentjes knoflook en knip het blad van 1 tak peterselie grof.

Leg de uien, paprika en knoflook in een braadpan. Strooi de peterselie erover en schenk er 1/2 dl olie en 1/2 dl azijn op. Leg het laurierblad ertussen. Leg de stukken vis er bovenop. Schenk over de vis nogmaals 1/2 dl olie en 1/2 dl azijn. Breng het geheel aan de kook en laat het in 40 minuten gaar worden.

Laat de vis in de gesloten pan afkoelen en laat het op een koele plaats (liefst de koelkast) 2-3 dagen doortrekken.

Notities

Geef er knapperig vers (stok)brood en een simpele salade bij.