Home > Recepten

Pollo alla Espaņola

75 gr rozijnen

droge witte wijn

8 (scharrel)kipdrumsticks

zout

peper

bloem

peterselie

verse basilicum

roomboter

olijfolie

knoflook

laurierblaadje

1/2 kippenbouillontablet

50 gr pijnboompitten
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Spaans
  • Bron: Libelle

Bereiding

In de Spaanse keuken worden pijnboompitten veelvuldig gebruikt, bijvoorbeeld gecombineerd met rozijnen, in gebakjes, door de spinazie of bij kip. Dit gerecht wordt meestal met een hele kip bereid, maar drumsticks zijn

een lekker en makkelijk alternatief.



Was de rozijnen goed en zoek ze uit, verwijder eventueel de steeltjes. Zet de rozijnen dan onder in 2 dl wijn en laat ze hierin minstens 2 uur weken.

Spoel de drumsticks onder koud water af en dep ze met keukenpapier goed droog. Wrijf ze in met zout en peper.

Doe een laagje bloem in een diep bord en haal er de drumsticks door. Schud de overtollige bloem af.

Knip of hak de blaadjes en de malse delen van de stelen van een flinke bos peterselie en 6 takjes basilicum fijn.

Verhit in een braadpan 50 gr boter samen met 2 eetlepels olijfolie en bak de drumsticks hierin rondom goudbruin. Knijp er 1 teen knoflook boven uit.

Voeg de rozijnen met het weekvocht, de gehakte peterselie en basilicum, 1 laurierblad, 1/2 verkruimelde bouillontablet en 1 dl water toe. Dek de pan af met het deksel en laat de drumsticks op laag vuur in 40 minuten gaarstoven.

Verhit een steelpan met dikke bodem voor. Strooi de pijnboompitten erin, laat ze op een stukje keukenpapier afkoelen. Schep ze bij de kip in de pan en serveer het gerecht meteen.

Notities

Geef er gekookte (nieuwe) aardappelen bij.