Home > Recepten

Fricadeau

1 stuk varkensfricadeau met bot en vel (ca. 1,5 kg)

knoflook

tijm

zout

1/2 pakje margarine

eventueel sjalotje voor de jus
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten
  • Bron: Pauline (nl.culinair)

Bereiding

Roast: stuk varkensfricando met bot en vel aan de slager vragen ; meestal is het een gewicht van circa 1,5 kg. niet in paniek raken , want je kan er eventueel een andere keer het als koud vlees geven enz.

Roast met een scherp mesje "inkerven", zodat er lange streepjes op de bovenste laag (huid)vet zitten.

In deze sneedjes vet kan je teentjes knoflook en gedroogde (of verse) thijm doen, wat zout.

In braadslede wat margarine (0,5 pakje).

Op roostertje en in de braadslede in de oven .

Over voorverwarmen op 180 c en circa 3 uur garen.

Af en toe met gesmolten vet bedruipen.

Op het laatst even de "grillstand"aandoen, opdat het vetlaagje lekker crispy wordt.

Je kan jus van het vet maken: doe dan een gehakt chalotje (uitje) erbij.

Voordeel: je kan dit al in de oven doen, voordat het "spits"in de keuken wordt.

Voordeel: staat gezellig "ala middeleeuwen"zo'n bonk midden op tafel (wel scherp mes gebruiken met het plakjes snijden).

Voordeel: heel betaalbaar

Voordeel: wat overblijft, kan je een andere dag weer gebruiken.

Serveren met van alles en nogwat.