Home > Recepten

Kaasballetjes, gefrituurde

1 zakje kerriesaus

1 1/2 dl melk

2 sneetjes volkorenbrood

1 klein blikje maïskorrels (180 gr)

1 ei

150 gr geraspte oude kaas

2 eetlepels gefruite uitjes

cornflakes

olie om te frituren
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 16
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 1/2 dl melk in plaats van 2 1/2 dl.

Laat de saus afkoelen.

Snijd het brood met de korst in blokjes.

Meng de kerriesaus, het brood, het ei en de kaas tot een samenhangend mengsel (dat gaat het beste in een foodprocessor).

Voeg de uitjes en de uitgelekte maïs toe en laat nog kort draaien.

Laat het mengsel in een kom in de koelkast ± 1 uur of de hele nacht opstijven.

Maak de cornflakes met een deegroller fijn.

Rol met vochtige handen van het kaasmengsel balletjes ter grootte van een walnoot en haal ze door de cornflakes.

Verhit de olie tot de damp eraf komt en frituur de balletjes in een paar minuten goudbruin.

Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.