Home > Recepten

Aubergine-mozzarellatorentjes met rucola

2 aubergines

6 eetlepels olijfolie

peper, zout

4 tomaten

250 gr mozzarella

1 bosje basilicum, fijngehakt

100 gr rucola
  • Omschrijving recept: Borrelhapjes; Bijgerechten; Kaasgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aubergines in 16 dikke schijven.

Bak ze 5 minuten in de hete olijfolie en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.

Snijd ook de tomaten en de mozzarella in 16 dikke schijven.

Leg 8 aubergineschijven op een ingeoliede bakplaat en bedek ze afwisselend met schijfjes tomaat, mozzarella en basilicum.

Werk zo door tot alle schijfjes zijn opgebruikt.

Bak de torentjes 5 minuten in een op 220C voorverwarmde oven.

Garneer met de rucola en serveer eventueel met Italiaans witbrood.