Home > Recepten

Roquefortperen

3 rijpe handperen

1/4 liter water

4 eetlepels citroensap

125 gr roquefort

125 gr verse roomkaas (bijvoorbeeld, MonChou)

1 eidooier

3 eetlepels room

1 mespunt paprikapoeder

3 radijsjes

peterselie

6 slabladeren
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis.

Breng het water met het citroensap aan de kook en pocheer de vruchten hierin 5 minuten.

Laat ze uitlekken en afkoelen.

Wrijf de roquefort door een zeef en meng hem met de verse roomkaas, de eidooier, de room en het paprikapoeder.

Doe de kaascrème over in een spuitzak en vul de peren hiermee.

Garneer met plakjes radijs en peterselie.

Serveer de peren op een slabedje.