Home > Recepten

Ovenschotel met noten en kaas

2 eetlepels boter

1 kleine Chinese kool in dunne reepjes

1/2 groene kool in dunne reepjes

1 zakje voorgekookte aardappelplakjes á 450 gr (Célavita)

250 gr blauwe kaas (Danish blue of Bleu d'Auvergne)

200 gr grofgehakte gemengde noten (walnoten, hazelnoten)

zout, peper

100-150 gr mager ontbijtspek in plakjes

een ingevette ovenschaal
  • Omschrijving recept: Kaasgerechten; Aardappelgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Verhit de boter en roerbak beide koolsoorten 10 minuten.

Roer er van het vuur af de aardappelplakjes, 200 gr kaas en 150 gr noten door.

Breng het koolmengsel op smaak met zout en peper en schep het in de ovenschaal.

Meng 50 gr kaas en 50 gr noten en strooi dit over het koolmengsel.

Leg de plakjes spek op het koolmengsel en laat het gerecht in het midden van de oven 20-30 minuten gratineren.