Home > Recepten

Groenteschotel, gegratineerd 2

150 gr tarwekorrels (Natufood)

1 groentebouillontablet

2 eetlepels olie

1 fijngesneden ui

1 rode paprika en 1 gele paprika in stukjes

1 geperst teentje knoflook

2 eetlepels fijngesneden basilicum

150 gr gorgonzola in stukjes

2 eieren

zout, peper

een ingevette ovenschaal
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de tarwekorrels met 3 dl kokend water en het bouillontablet in

20-30 minuten gaar en giet ze daarna af.

Verwarm de oven voor op 225°C.

Bak de ui, paprika en knoflook 5 minuten in de olie.

Schep de tarwe erdoor en schep het mengsel in de ovenschaal.

Verdeel het basilicum en de gorgonzola erover.

Klop de eieren los met zout en peper, schenk ze in de ovenschaal en laat het gerecht in het midden van de oven in 15 minuten gratineren.