Witte bonenschotel met romige roquefortsaus |
|
250 gr geweekte witte bonen 3/4 liter water kruidenbouquet 1 theelepel zout 1/2 rode paprika 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 fijngehakt lente-uitje 1 theelepel verkruimelde rozemarijn 1 eetlepel boter 100 gr verkruimelde roquefort 1 dl slagroom 1 bos fijngehakte peterselie versgemalen peper. |
|
BereidingKook 250 gr geweekte witte bonen in 3/4 liter water met een kruidenbouquet gaar.Voeg na 5 kwartier 1 theelepel zout toe. Smoor 1/2 rode paprika in blokjes, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 fijngehakt lente-uitje en 1 theelepel verkruimelde rozemarijn in 1 eetlepel boter en roer er de uitgelekte bonen door. Voeg 100 gr verkruimelde roquefort en 1 dl slagroom toe en laat de kaas smelten. Roer er 1 bos fijngehakte peterselie door en breng op smaak met veel versgemalen peper. |
Home > Recepten