Home > Recepten

Witte bonenschotel met romige roquefortsaus

250 gr geweekte witte bonen

3/4 liter water

kruidenbouquet

1 theelepel zout

1/2 rode paprika

2 uitgeperste teentjes knoflook

1 fijngehakt lente-uitje

1 theelepel verkruimelde rozemarijn

1 eetlepel boter

100 gr verkruimelde roquefort

1 dl slagroom

1 bos fijngehakte peterselie

versgemalen peper.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Sausjes; Kaasgerechten
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook 250 gr geweekte witte bonen in 3/4 liter water met een kruidenbouquet gaar.

Voeg na 5 kwartier 1 theelepel zout toe.

Smoor 1/2 rode paprika in blokjes, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 fijngehakt lente-uitje en 1 theelepel verkruimelde rozemarijn in 1 eetlepel boter en roer er de uitgelekte bonen door.

Voeg 100 gr verkruimelde roquefort en 1 dl slagroom toe en laat de kaas smelten.

Roer er 1 bos fijngehakte peterselie door en breng op smaak met veel versgemalen peper.