Gierststoofpotje met komijnekaas |
|
200 gr gierst 4 uien 1 grote prei boter of olie 2 blikken gepelde tomaten 200 gr smeltkomijnekaas poeder voor preisoep peterselie, tijm zout, peper (koffie)room |
|
BereidingSnipper de uien en de prei en snijd de kaas in kleine blokjes.Doe enkele eetlepels olie of boter in een grote pan (met deksel). Voeg de uisnippers hieraan toe en laat ze glazig worden. Voeg dan de gepelde tomaten met het vocht en de tijm toe. Roer om en laat het geheel op zacht vuur 5 minuten sudderen. Voeg de gierst toe, roer om en laat 20 minuten stoven. Voorkom aanbakken; voeg eventueel wat water toe. Meng intussen het preisoeppoeder met een grote kop heet water. Vermeng de preiringen met de gierstmassa en voeg het opgeloste preisoeppoeder toe. Breng het aan de kook en laat op zeer zacht vuur nog 10 minuten doorkoken. Roer er nu de kaas en de peterselie door en voeg tenslotte een scheutje room toe. NotitiesServeer met een frisse salade. |
Home > Recepten