Home > Recepten

Aubergines met geitenkaas, gevuld

2 aubergines

1 ui

1 teen knoflook

100 gr geitenkaas

1 rode paprika

2 eetlepels olijfolie

2 bekertjes crème fraîche

90 gr tomaten

zout, peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Kaasgerechten
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kroontjes van de aubergines en halveer ze.

Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 cm dikte zitten.

Snijd het vruchtvlees in stukjes.

Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten, voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe en laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen.

Voeg dan de crème fraîche toe.

Vul de aubergines met dit mengsel en leg de plakjes tomaat erbovenop.

Bak de aubergines 10 minuten in de oven op 225°C.

Leg de plakjes geitenkaas (bijvoorbeeld Picandou) op de aubergines en bak nog 10 minuten.